CultiRider – Call for volunteers

CultiRider is a refurbished and functionally redesigned minibus that gives us the opportunity to take our intercultural programs to every corner of Hungary. Our goal is to enable the members of our community to introduce themselves, share their culture, and provide opportunities for them and local residents to meet and gain personal experiences, build new relationships, and break down stereotypes.

In partnership with schools and other institutions we will address the needs of local youth through the tools of creativity and design. Each activity brought by the van will help both locals and internationals to learn how to work together, listen to one another, find talents, express oneself, discover different cultures, and learn from and about each other through real world exchange . With the community we will transform the van into a cinema, restaurant, handcraft studio, discussion club, concert stage, and much more. We currently have 3 partner organisations in Ágasegyháza, Diósjenő and Tiszadob, where the Cultirider will start its activities.

You can also join the activities contribute to the colourful program offered by the Cultirider! Fill the application form and be part of our team!

After the selection of volunteers we will organize a preparatory meeting, that is a condition of participation in the program.

//

Az Útilapu Hálózat Open Doors munkacsoportjával már 8 éve dolgozunk a kultúrák közötti párbeszéd megteremtéséért.Célunk, hogy programjainkat még szélesebb körben elérhetővé tegyük, és az ország különböző pontjain élő hátrányos helyzetű fiatalok számára is eljuttassuk.

A kisbusz tartalmaz egy beépített konyhát, és egy kreatív, átalakítható raktárat asztalokkal, kreatív eszközökkel, kültéri főzési felszereléssel, projektorral, vetítő felülettel. A helyszínre érkezve a Cultirider önmagában is egy pop-up közösségi teret hoz létre, amely felkelti a helyiek érdeklődését, és maga köré gyűjti a programokra nyitott közönségét. Első partnereink a program során Ágasegyházán, Diósjenőn és Tiszadobon biztosítanak lehetőséget a CultiRidernek a bemutatkozásra.

Az CultiRider egy felújított és funkcionálisan átalakított kisbusz, amely lehetőséget biztosít számunkra, hogy az ország számos pontjára elvigyük interkulturális programjainkat. Célunk, hogy a programok során közösségünk hátrányos helyzetű, nemzetközi illetve menekült hátterű tagjai bemutatkozhassanak, megoszthassák kultúrájukat, ezáltal lehetőséget teremtsünk számukra és a helyi lakosok számára személyes élmények szerzésére, új kapcsolatok építésére és a sztereotípiák lebontására.

Te is hozzájárulhatsz a CultiRider programjainak színesítéséhez! Töltsd ki a jelentkezési lapot és csatlakozz önkéntescsapatunkhoz!

Az önkéntesek kiválasztását követően online vagy személyesen felkészítő alkalmat tartunk, amely feltétele a programon való részvételnek.